Topic-icon Depresia?

  • Barbora
  • Barbora-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 8 rokmi 3 mesiacmi #64 od Barbora
Barbora vytvorená téma: Depresia?
Moja babka ma 76 rokov. Doteraz bola ciperna, sama cestovala aj do zahranicia, chodila si kazdy rok na dovolenky.
Vsetko organizovala, zabezpecovala, no tuto zimu nastala zmena. len sedi doma, uz mesiac nebola vonku. Vravi, ze je na nu zima a sa dusi, kym nebude teplo von nepojde. Stále sedí len za televíorom ked jej vravim, aby isla so mnou na prechadzku, lebo ked nepojde vezmem jej televizor, tak reaguje podrazdene, nervozne, urazene.
Nechce jest ziadne vitaminy, je len velmi malo, spi, ako pride, uz aj pocas dna.
Je zoslabnuta, bleda ako stena, uz som sa objednala u jej lekarky na rozhovor, lebo je aj dost vazne chorana srdiecko. No nemyslim, ze jej dohovorenie pomoze, lebo uz ani k lekarke nechodi.Bojim sa, ze svojim spravanim si sama ublizi. Ako na to?
More
pred 8 rokmi 3 mesiacmi #81 od lpolednikova
lpolednikova zodpovedaná téma: Depresia?
Depresia postihuje približne 1 z 10 starších ľudí. Je závažná tým, že negatívne vplýva na sociálne aj fyzické fungovanie človeka, môže skomplikovať ochorenie, na ktoré sa pacient lieči, negatívne vplýva na dodržiavanie liečebného režimu. Mnohí starší ľudia nerozpoznajú príznaky depresie, nehľadajú zdravotnícku pomoc, myslia si, že depresia je nevyhnutnou súčasťou starnutia. Depresia obvykle sama neodíde, treba ju liečiť. Príznaky, ktoré udávate môžu skutočne svedčiť o depresii. Mali by ste vašu starkú primäť k návšteve psychiatra. Ten na základe vyšetrenia rozhodne o farmakologickej liečbe – antidepresíva alebo psychologickej liečbe (psychoterapia). Vaša starká potrebuje podporu rodiny, predovšetkým cítiť, že ju rodina potrebuje a ona má v nej stále miesto.
Moderátori: lpolednikovamliskovajmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.233 sekúnd