Topic-icon Cukrovka

  • Jana
  • Jana-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #99 od Jana
Jana vytvorená téma: Cukrovka
Dobrý deň,
prosím o radu ako sa starať o rodinného príslušníka, ktorý má nízku hladinu cukru.
Ďakujem
Jana
More
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #104 od mliskova
mliskova zodpovedaná téma: Cukrovka
Dobrý deň Janka, nepíšte či má Váš rodinný príslušník cukrovku alebo nie. Človek má nízku hladinu cukru (glykémie) najčastejšie vtedy, keď prijíma nedostatočné množstvo potravy alebo strava svojím zložením nepokrýva potreby jeho organizmu, prijíma iba jednostranne zameranú stravy s nízkym obsahom bielkovým, tukov a cukrov. Ďalší prípad môže nastať vtedy, keď je jeho fyzická aktivita príliš vyčerpávajúca. S týmto sa stretávame u seniorov, ktorí žijú sami a v piatok chcú zrealizovať všetko, čo si za celý týždeň naplánovali aby deti cez víkend videli, že sú ešte vo „forme“. Často sa však nestíhajú ani najesť, a ak im meriate hladinu cukru, tak je nízka.
Ak sa jedná o pacienta s cukrovkou, tak by mohli byť dávky inzulínu alebo liekov vyššie ako je reálna potreba organizmu, napríklad ak pacient veľmi schudol, prekonal ťažkú a dlhú chorobu. Vtedy treba vyhľadať lekára, ktorý dávky upraví a problém sa tým vyrieši.
Môže sa však jednať aj o prípad kedy má pacient nastavené dávky liekov podľa poslednej kontroly , ale on trpí nechutenstvom alebo sa rozhodol z rôznych príčin neprijímať potravu, v takom množstve ako doteraz, čo tiež spôsobí zníženie hladiny cukru v krvi. Odporúčam Vám odpozorovať, ale skutočne odpozorovať a nespoľahnúť sa na vyjadrenie rodinného príslušníka , o ktorý z prípadov sa jedná a podľa toho sa rozhodnúť problém riešiť.
Prajem vám aby ste našli príčinu nízkej hladiny cukru u Vášho rodinného príslušníka a mohli ju zvýšiť či už s lekárskou intervenciou alebo samostatne. Ak nájdete príčinu môžete ju odstrániť a Váš rodinný príslušník bude opäť v pohode .
Miroslava Líšková
Moderátori: lpolednikovamliskovajmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.234 sekúnd