Topic-icon Starostlivosť o matku

  • Alena
  • Alena-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #100 od Alena
Alena vytvorená téma: Starostlivosť o matku
Dobrý deň,
starám sa príležitostne o mamu (74 ročná), ktorá sa po zdravotných problémoch so srdcom bojí zostať sama doma.
Prosím o informáciu, ako by som mohla túto situáciu vyriešíť, pretože som zamtestnaná.
Ďakujem
Alena
More
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #102 od lpolednikova
lpolednikova zodpovedaná téma: Starostlivosť o matku
V prvom rade hľadajte riešenia u vás doma. Nepíšete, či máte rodinu (manžel, deti). Ak by som predpokladala viacerých členov rodiny u vás doma, možno by sa dalo všetkých zainteresovať do starostlivosti, čiže zariadiť to tak, aby bol vždy alebo (prevažne) niekto prítomný doma, pri vašej mame. Ďalšia možnosť sú dobrí susedia, možno v rovnakom veku ako vaša mama, ktorí by ju mohli viackrát za deň navštíviť, prípadne s ňou aj pobudnúť.
Ďalšia možnosť sú dobrovoľnícke organizácie, ktoré poskytujú dobrovoľnícke služby, medzi nimi aj sociálneho charakteru. Pokúste sa na ne nakontaktovať a dohodnúť sa. Napr.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.., www.redcross.sk/dobrovolnictvo a pod.
Ďalej je možné využiť opatrovateľov, poskytujúcich opatrovateľskú službu, ktorá je platená (vo veľkej miere z verejných zdrojov) a poskytuje ju obec alebo úrad práce môže rozhodnúť o opatrovateľskom príspevku alebo príspevku na osobného asistenta na základe splnenia stanovených kritérií. Ďalšie informácie získate na našej stránke: www.kega.fsvaz.ukf.sk/index.php/9-staros...-v-domacom-prostredi
Prajem veľa síl
Ľubica Poledníková
Moderátori: lpolednikovamliskovajmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.244 sekúnd