Topic-icon cukrovka

  • Simona M.
  • Simona M.-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 7 rokmi 2 mesiacmi #381 od Simona M.
Simona M. vytvorená téma: cukrovka
Dobrý deň, mám 47 rokov pred 5 mesiacmi mi bola diagnostikované ochorenie diabetes mellitus 2. typu. Meriam 168 cm a vážim 83 kg rada by som sa spýtala či by pomohla redukcia hmotnosti zlepšiť moje ochorenie. Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.
More
pred 7 rokmi 2 mesiacmi #384 od mliskova
mliskova zodpovedaná téma: cukrovka
Dobrý deň Simona,
redukcia hmotnosti na optimálnu vždy pomôže pri Vami uvádzaných údajoch ste v pásme nadváhy, ktorá predstavuje vždy určité riziko vzniku ochorení, hlavne civilizačných a cukrovka patrí medzi ne tiež. Odporúčam Vám ale pri znižovaní hmotnosti vzhľadom na Vašu diagnózu, konzultovať s lekárom. Dôležité je to aby ste hmotnosť neznížili veľmi rýchlo, a aby ste sa pri znižovaní dávok jedla nedostali do hypoglykémie. Dôležité je skôr zvýšiť pohybovú aktivitu a doplniť stravu hlavne o zeleninu, ktorá všeobecne nemá vysoký glykemický index. Rovnako tiež treba preferovať úpravu mäsa a zeleniny dusením a varením. Dôležitá je aj pravidelnosť v dávkach jedla, ale to ako diabetička iste viete.
Odporúčam Vám si jedlá pokiaľ je to len trochu možné pripravovať doma prípadne si nájsť stravovacie zariadenie kde varia aj pre diabetikov, prípadne racionálne jedlá.
Nezabúdať treba na dodržiavanie pitného režimu.
Verím že kombinácia zmeny stravovacích návykov a zvýšenia pohybu Vám pomôžu hmotnosť zredukovať. Želám Vám hlavne veľa trpezlivosti a úspechy sa dostavia.M. Líšková
P.S.Pri znižovaní hmotnosti pomôže podpora niekoho z rodiny alebo kamarátky.:)
Moderátori: lpolednikovamliskovajmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.240 sekúnd