Topic-icon Depresia

  • Jozef
  • Jozef-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 8 rokmi 3 mesiacmi #36 od Jozef
Jozef vytvorená téma: Depresia
Mám 35 rokov, žijem sám, odišiel som od rodičov za prácou do Trnavy. V práci som spokojný, ale som sám a v poslednom čase pozorujem na sebe, že som sa zmenil. Stále sledujem svoj zdravotný stav, bojím sa, aby som neochorel na nejakú vážnu chorobu. Niekedy mám pocit, že sa až neviem zbaviť myšlienok o chorobe, ktoré sa mi stále natískajú do hlavy. Najčastejšie je to vtedy, keď som sám. Som s toho smutný, bojím sa, prestávajú ma baviť veci, ktoré boli pre mňa donedávna dôležité. Je to depresia? Čo mám robiť? Mám ísť k lekárovi a k akému?
Ďakujem. Budem čakať na odpoveď.
More
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #39 od Zrubcova
Zrubcova zodpovedaná téma: Depresia
Neuvádzate ako dlho ste v Trnave sám. Možno postačí nájsť si zopár priateľov, s ktorými budete tráviť voľné chvíle a budete čo najmenej času sám a nedáte šancu zvýšenému sebapozorovaniu.
V prípade, že Vaše obavy o zdravie a strach z možnej choroby sú dlhodobejšie a majú nutkavý charakter, predpokladám, že nemajú konkrétne opodstatnenie, negatívne ovplyvňujú Vaše prežívanie a nedarí sa ich rozptýliť rozhovorom s priateľmi či aktivitami ,ktoré Vám v minulosti robili radosť, považujem za vhodné navštíviť odborníka psychológa prípadne psychiatra, ktorý určí či a o aké ochorenie sa vo Vašom prípade jedná. Z Vami uvedeného nie je možné určiť konkrétnu diagnózu.(nie je to ani cieľom tohto fóra). K návšteve psychológa alebo psychiatra nepotrebuje odporúčanie od obvodného lekára. Odporúčam Vám však zvoleného odborníka kontaktovať najskôr telefonicky a dohodnúť si termín vyšetrenia. (termíny sú niekedy aj niekoľko týždňové).

Zrubcová
  • Jozef
  • Jozef-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #42 od Jozef
Jozef zodpovedaná téma: Depresia
Snažil som sa byť s kamošmi na Silvestra, ale moc ma to nebavilo. Dnes som išiel k rodičom a v pondelok volám psychológovi. Na internete som našiel nejaké mená. Ďakujem.
Jozef
Moderátori: Zrubcovajmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.265 sekúnd