Odpovedať: Alkoholizmus

NOTE: You are posting the message as a 'Guest', you can not edit the message or delete it
Please Prihlásiť or Zaregistrovať to skip this step.
X

Topic History of: Alkoholizmus

Zobrazené maximálne 6 príspevky - (od najnovších)

  • Zrubcova
  • Zrubcova-ov Avatar
pred 7 rokmi 10 mesiacmi
Alkoholizmus

Dobrý deň, reakcia Vášho kamaráta : “ nemám problém prestať, ak by som chcel, ale teraz nechcem“ je typická reakcia osoby závislej od alkoholu. Žiaľ ak je váš kamarát plnoletý a nie je pozbavený svojprávnosti , rozhoduje o svojom stave a osude sám. Ako som už uvádzala, liečba je založená na dobrovoľnom rozhodnutí a ochote závislého od alkoholu zmeniť svoje postoje a doterajší život. Hospitalizácia proti vôli pacienta je len v prípade ak ohrozuje seba alebo svoje okolie prípadne je liečba nariadená súdom. Ak však sám nie je presvedčený o potrebe abstinovať po ukončení hospitalizácie ho k tomu nikto násilím neprinúti. Ak vám na ňom záleží tak sa ho pokúste presvedčiť, aby zvážil možnosť liečby. Možno pohľad kamarát na problém zaberie, ak sa to ako píšete, matke nedarí. Za pokus to stojí.

  • Anonym
  • -ov Avatar
pred 7 rokmi 10 mesiacmi
Alkoholizmus

Dobrý deň, chcel by som poradiť s mojím kamarátom poznáme sa už dlhšiu dobu a už posledný rok začal piť skoro každy deň. Na začiatku pil len ked sme boli na nejakej oslave popripade cez vikend sme išli na pivo. Začalo to ked mal frajerku a po každej hadke zacal piť.Potom odišiel pracovať do talianska kde sa neskôr chválil ze každy deň po robote si vypil a prenieslo sa to aj domov.Mamu nepočuva a stále hovori že už nebude piť,samozrejme to nedodržuje .Viem že jeho bratranec ma rovnaký problém čo zarobi tak ide do alkoholu. Prosím poradte mi ako by som mu mohol pomôcť ked sa chcem s nim o tom porozprávať tak sa nahneva že vie s tým prestat keby chcel. Ďakujem za odpoveď.

  • Zrubcova
  • Zrubcova-ov Avatar
pred 7 rokmi 10 mesiacmi
Alkoholizmus

Dobrý deň, závislosť od alkoholu je choroba, ktorá sa dá liečiť. Liečba trvá niekoľko mesiacov je však založená na dobrovoľnom rozhodnutí a ochote závislého od alkoholu zmeniť svoje postoje a doterajší život. (Okrem dobrovoľného liečenia psychiatrické nemocnice a odborné liečebné ústavy poskytujú aj súdom nariadené ochranné odvykacie liečenie. To však predpokladám nie je prípad Vášho otca).

  • Anonym
  • -ov Avatar
pred 7 rokmi 10 mesiacmi
Alkoholizmus

Ahojte. Ma tu niekto skusenosti s alkoholikom? Moja mama by sa rozviedla, ale ma problem, ze byt je spolocny. Ten psychicky teror sa uz neda znasat. Moze na liecenie iba dobrovolne, alebo sa to da aj nejak inak. On totiz na liecenie vobec nechce ist a je to cim dalej tym horsie. Poradte prosim niekto.

  • Zrubcova
  • Zrubcova-ov Avatar
pred 7 rokmi 10 mesiacmi
Alkoholizmus

Dobrý deň, je zvláštne, že Váš bratranec pije ako uvádzate až po pracovnej dobe. A zároveň ak nepije je nervózny, trasú sa mu ruky a je agresívny. Nie je mi celkom jasné ako dokáže v práci (ako právnik) kvalifikovane fungovať ak má, ako uvádzate halucinácie. Odhliadnuc od týchto diskrepancií vo Vašej otázke, ak je niekto agresívny a trpí halucináciami z dôvodu nadmerného požívania alkoholických nápojov môže byť hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení aj proti svojej vôli (ohrozuje seba a svoje okolie). Úspešnosť liečby však samozrejme závisí od ochoty každého pacienta dodržiavať abstinenciu nielen počas liečby, ale aj po ukončení hospitalizácie.

  • Beky
  • -ov Avatar
pred 7 rokmi 10 mesiacmi
Alkoholizmus

Dobrý deň!
Môj bratranec má 32 rokov. Vyštudoval právo v Holandsku, ovláda tri jazyky, je veľmi inteligentný, ale odvtedy, keď ho opustila jeho snúbenica, začal veľmi piť, nedokáže spracovať jej stratu.
Tento stav už trvá 4 roky a stále sa zhoršuje. Denne vypije svoju dávku, každý deň je opitý, ale nikdy ho rodina nevidí piť. Predpokladáme, že to robí potajomky. Do práce nechodí opitý, ale pokiaľ si nevypije svoju dávku, je nervózny, trasú sa mu ruky a odmieta aj jesť. Už veľa schudol a je bledý.
V poslednej dobe už máva aj halucinácie a dokáže byť aj veľmi agresívny. Odmieta však pomoc, pritom som presvedčená, že už potrebuje odbornú lekársku starostlivosť.
Prosím Vás, poraďte mi, ako by sme mohli môjho bratranca presvedčiť, aby spolupracoval a navštívil lekára, a zúčastnil sa protialkoholickej liečbe.

Ďakujem za odpoveď!

Čas vytvorenia stránky: 0.162 sekúnd