Topic-icon Už nechcem chemo

  • Ela
  • Ela-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 8 rokmi 1 mesiacom #116 od Ela
Ela vytvorená téma: Už nechcem chemo
Som onkologicky chorá. Ale ja už nechcem chodit na terapie a nechcem sa už mordovať po nemocnici. Akým spôsobom môžem požiadať, že už nechcem nič, len pokojne zomrieť. Komu to mám povedať. Vedeli by ste mi poradiť a v tom, ako má vysporiadat moje deti, aby sa po mojej smrti nehádali?
More
pred 8 rokmi 1 mesiacom #119 od Slamková
Slamková zodpovedaná téma: Už nechcem chemo
Dobrý deň vážená pani
otázky pacientov súvisiace s požiadavkou o ukončenie terapie väčšinou vyplývajú zo zlého psychického stavu, spôsobeného častými hospitalizáciami, liečebnými procedúrami a fyzickými, sociálnymi aj duchovnými symptómami, ktoré sprevádzajú ochorenie.
Milá pani, nepoznám Váš zdravotný stav, ale myslím si, že by bolo správne porozprávať sa so svojim onkológom, o prognóze a možnostiach ďalšej liečby, dohodnúť sa s ním na ďalšom postupe. Z Vašej otázky mám pocit, že ste momentálne vyčerpaná, a rozhovor s blízkou alebo erudovanou osobou by Vám iste pomohol. Neviem, či máte príbuzných, priateľov, na ktorých by ste sa mohli obrátiť. Prípadne skúste vyhľadať psychológa vo svojom okolí, alebo v zdravotníckom zariadení, kde sa liečite. Ak ste veriaca, určite by Vám poskytol povzbudenie duchovný.
Vážená pani, želám Vám veľa síl, a hlavne vyhľadajte niekoho zo spomínaných ľudí, aby ste sa mohli porozprávať.
A. Slamková
Moderátori: Slamkovájmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.267 sekúnd