Topic-icon Nechutenstvo

More
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #17 od Kamilka
Kamilka vytvorená téma: Nechutenstvo
Mám 76 rokov, som žena a mám problém. Liečim sa na ischemickú chorobu, mám vysoký krvný tlak a liečim sa aj na depresiu už 12 rokov. V poslednom čase mi nechutí jesť, schudla som asi 3 kg za pol roka, som precitlivelá, často sa rozplačem. Poraďte mi, aby sa to zlepšilo. Ďakujem.
Kamila
More
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #20 od lpolednikova
lpolednikova zodpovedaná téma: Nechutenstvo
Opísali ste svoj problém, ale nenapísali ste svoju váhu. Schudnúť 3 kg za pol roka nie je nič neobvyklé. Vaša nechuť do jedla môže súvisieť aj s depresiou. Táto sa zvykne zhoršiť na jeseň, lebo je menej slnečných dní a človek sa zdržuje viac vnútri bytu alebo domu a menej sa pohybuje. Snažte sa jesť častejšie a menšie porcie. Nejedzte nasilu, ak si varíte, tak skúste jedlá, ktoré máte obľúbené. Ťažké jedlá - mastné mäsá, nie sú pre vás vhodné, lebo sa dlho trávia a zaťažujú tráviaci trakt. Ak by vaše problémy boli spojené s bolesťami žalúdka alebo brucha, zápchou alebo hnačkou, ktoré pretrvávajú alebo sa vracajú, navštívte lekára. Dobrý vplyv na vaše ťažkosti môže mať pravidelný pohyb - prechádzky a kontakt s ľuďmi.
More
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #21 od Kamilka
Kamilka zodpovedaná téma: Nechutenstvo
Ďakujem za vašu odpoveď. Nie som chudá, vážim 70 kg, ale mám obavy, aby som neschudla viac ako je to dobré. Budem sa držať vašich rád. Nemám problémy s hnačkou, ale už dlhšie má zápchu a sama si to regulujem, možno v poslednom čase je to horšie. Určite to súvisí aj s ťažkosťami, ktoré mám so svojim mužom. Tak by som mu chcela pomôcť, ale niekedy to nejde. Kontakt s vami beriem ako ďalšiu pomocnú ruku. Ešte raz vďaka. Kamila
More
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #22 od lpolednikova
lpolednikova zodpovedaná téma: Nechutenstvo
Pri problémoch s vyprázdňovaním vám odporúčam sa pozrieť na spracovanú tému, ktorá je na stránke:
Starostlivosť pri poruchách vyprázdňovania
Moderátori: lpolednikovamliskovajmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.272 sekúnd