Topic-icon Prosba o pomoc

  • Zuzana
  • Zuzana-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 7 rokmi 2 mesiacmi #378 od Zuzana
Zuzana vytvorená téma: Prosba o pomoc
50, žena, pacient Trpím cukrovkou 2 roky a chcem sa opýtať, či môžem jesť aj sladké zákusky, ktoré nie sú určené diabetikom?
More
pred 7 rokmi 2 mesiacmi #379 od lpolednikova
lpolednikova zodpovedaná téma: Prosba o pomoc
Dobrý deň, ste diabetičkou už 2 roky a predpokladám, že navštevujete odborného lekára, diabetológa. Diabetická diéta je základom v liečbe cukrovky a v prípade, ak diétne obmedzenia nepomáhajú, lekár pridá lieky alebo inzulín. Diabetická diéta sa zameriava na obmedzenia v oblasti jednoduchých cukrov, ktorých treba prijímať čo najmenej, obsahujú ich také potraviny, ako sú cukor, med, cukríky, napolitánky, zákusky sladené cukrom, džemy, ale aj niektoré druhy ovocia (melón). Cukry treba jesť v podobe zložených cukrov, ktoré sa pomalšie vstrebávajú, a tým pomaly ovplyvňujú hladinu krvného cukru, ako napr. zelenina, tmavé pečivo, zemiaky, ryža. Diabetická diéta však znamená aj obmedzenia v oblasti tukov, hlavne živočíšneho pôvodu a soli. Dôležité je vedieť, ktoré jedlá rýchlo zvyšujú hladinu krvného cukru a treba sa im vyhýbať, sú to hranolky, zemiaková kaša, popkorn, biely chlieb, predvarená ryža, chipsy, coca-cola a pod. Odporúčam vám upraviť stravu tak, aby bola pre vás zdravá, ale aj chutná.
Poledníková
More
pred 7 rokmi 1 mesiacom #392 od mliskova
mliskova zodpovedaná téma: Prosba o pomoc
Sladké zákusky, ktoré nie sú určené diabetikom by ste mali vymeniť za zákusky, ktoré sú pripravené zo surovín, ktoré diabetici v môžu konzumovať (v cukrárni ich nájdete) alebo zákusky vymeniť za ovocie, ktoré nájdete v stravovacích odporúčaniach pre diabetikov napr. jablko, kiwi, citrusové plody M. Líšková
Moderátori: lpolednikovamliskovajmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.235 sekúnd