Topic-icon Krvácanie z nosa

  • Muž 22r
  • Muž 22r-ov Avatar Topic Author
  • okoloidúci
  • okoloidúci
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #77 od Muž 22r
Muž 22r vytvorená téma: Krvácanie z nosa
Dobrý deň,
Mám 22r. a trápi ma problém že často a kedykoľvek sa mi spustí z nosa krv. Najčastejšie sa mi to stáva ráno chvíľu po prebudení, kedykolvek cez den či už pri činnosti alebo v kľude (menej často ) občas sa zobudím aj v noci že mi ťečie z nosa krv. Chcel by som sa spýtať či existuje niečo (potraviny atd.) čo by to obmedzilo alebo musím navštíviť lekára ?
More
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #83 od lpavelova2
lpavelova2 zodpovedaná téma: Krvácanie z nosa
Krvácanie z nosa môže mať viacero príčin. Niektoré sú banálne a o chvíľu si človek na to už ani nespomenie (zranenie, nádcha, infekcia) čo nie je Váš prípad, keďže uvádzate opakované krvácania.
Opakované či veľmi silné krvácanie vyžaduje návštevu lekára – môže totiž naznačovať aj vážnejšie zdravotné problémy napríklad vysoký krvný tlak alebo „jemnejšie“ cievky v nose.
Krvácanie z nosa však môže spôsobiť aj suchý vzduch, ktorý často býva v bytoch či pracovných priestoroch práve v zimných mesiacoch počas vykurovacej sezóny.
Skúste častejšie vetrať, mať viacej izbových rastlín či zvlhčovať vzduch zvlhčovačom, vyhýbajte sa klimatizácii.
Neužívate náhodou lieky na zrážanie krvi?
Fajčíte, alebo sa zdržujete v zafajčenom priestore?
Nos si zbytočne nedráždite a aj pri jeho čistení buďte jemní. Dbajte na vyváženú stravu - častejšie či horšie zastaviteľné krvácanie z nosa môže zapríčiniť aj nedostatok vitamínu K, C, A či vitamínov skupiny B.
Môžete ich doplniť vhodnou stravou alebo výživovými doplnkami z lekárne.
Vitamín B - arašidové maslo, pivovarské kvasnice (pangamin), celozrnné obilniny, syry, hrozno, pečeň, sója, ryby, vajcia, vnútornosti, hydina alebo ananás. Výroba klasickej „bielej“ múky mnohé B vitamíny ničí.

Vitamín K - pažítka, špenát, kapusta, kel, zelený šalát, petržlen, brokolica, karfiol, fazuľa, fenykel, avokádo, kivi, sójový a olivový olej.

Vitamín C - citrusové ovocie, šípky, petržlen, čierne ríbezle, kapusta zelená listová zelenina, paradajky, paprika, kel, karfiol, zemiaky.

Vitamín A - rybací tuk, pečeň, mrkva, tmavozelená a žltá zelenina, vajcia, mlieko a mliečne výrobky, žlté ovocie.
Moderátori: lpavelova2jmikulasova
Čas vytvorenia stránky: 0.252 sekúnd