Odpovedať: Tekutiny

NOTE: You are posting the message as a 'Guest', you can not edit the message or delete it
Please Prihlásiť or Zaregistrovať to skip this step.
X

Topic History of: Tekutiny

Zobrazené maximálne 6 príspevky - (od najnovších)

  • Gabika
  • -ov Avatar
pred 7 rokmi 5 mesiacmi
Tekutiny

Ďakujem za vašu radu, vyskúšam tie kocky ľadu a keď to nepôjde, poprosím o pomoc nejakú agentúru. Nedám mamičku do nemocnice, žijeme spolu už 42 rokov a neviem si predstaviť, že ju nemám.
Gabika

  • Slamková
  • Slamková-ov Avatar
pred 7 rokmi 5 mesiacmi
Tekutiny

Dobrý deň
Starostlivosť o ťažko chorých je skutočne veľmi náročná a odmietanie jedla a tekutín je často spojené nielen so zlým fyzickým stavom, ale hlavne so sťaženým psychickým prežívaním ochorenia. Význam primeraného príjmu tekutín je dôležitý aj počas ťažkého ochorenia. Je možné chorým podávať tekutiny aj po lyžičkách, doslova po kvapkách, opýtajte sa mamičky, ktoré tekutiny by prípadne chcela piť, skúste rôzne čaje, minerálne vody, bylinkové čaje, ovocné šťavy a pod. Ak píšete z tejto stránky, pozrite si prosím v jednotlivých témach sa píše aj o podávaní tekutín. Môžem vám ešte napr. odporučiť, vyrobiť si ovocné kocky ľadu, do ktorých necháte zamrznúť napr. špáradlo, a môže mamička cmúľať takýmto spôsobom alebo si aspoň zvlhčovať pery a sliznice, samozrejme opatrne. Existuje ešte aj tzv. hypodermoklýza, to je aplikácia tekutín podkožne. Neviem, z akého mesta ste, ale určite máte v mieste bydliska ADOSku (Agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti) , obráťte sa na nich, určite vám budú vedieť poradiť.
Želám vám veľa síl

  • Gabika
  • -ov Avatar
pred 7 rokmi 5 mesiacmi
Tekutiny

Dobrý deň,
moja mama má 64 rokov a je vo veľmi zlom stave. Má rakovinu prsníka, ktorý jej zobrali a momentálne už metastázy. Ja sa o ňu starám, lebo potrebuje neustálu starostlivosť. Okrem iných ťažkostí, ťažko do nej dostanem aj obyčajnú vodu. Zje minimálne, ale aspoň keby pila tekutiny. Prosím poraďte mi, ako do nej dostať viac tekutín. Presvedčovanie nepomáha, existuje nejaká iná možnosť?

Čas vytvorenia stránky: 0.185 sekúnd